Jak jsme se vydali do Prahy

8 May 2016

Asi jsem vás už dávno měla upozornit na to, že Praha je město mého srdce a proto se "může stát", že pár článků s touto tématikou se zde objeví. No, nečekala jsem, že to přijde tak brzy, ale co, stalo se.
Fotky, které vám dnes ukáži, jsou z minulého víkendu, kdy jsme si s rodinkou udělali krásný výlet do sluncem zalité a květů plné Prahy.


I přesto že bylo teprve 30. dubna, naše první zastávka byla na Petříně. Ne že bych snad měla něco proti 1. květnu, svátku zamilovaných, ale vidět ty houfy párů, kteří spěchají k soše pane Karla Hynka Máchy a hledají nejbližší rozkvetlý strom, pod kterým by se mohli políbit, neudělají vašemu srdíčku zrovna nejlíp. Pokud tedy jste v takové situaci, že nemáte či nemůžete tento program absolvovat se svoji drahou polovičkou, Petřínu se v tento den vyhněte. Jinak je tady opravdu krásně :)
Naše kroky poté zamířily směrem k Pražskému hradu. Po cestě následovala rychlá zastávka v jedné z mnoha hospůdek na pivo a klobásku. Nesmějte se- opravdu to potěšilo! :D K Hradu jsme došli tak akorát, že jsme stihli spolu s velkým houfem turistů zhlédnout výměnu stráží a pak jsme už vesele vydali Nerudovou ulicí směrem k Malostranskému náměstí.
A to nejlepší. na konec. Pokud jste na Malé straně a chce navštívit něco zajímavého a neokoukaného, vřele doporučuji zabočit do Karmelitské ulice. Poté, co projdete nenápadným a ponurým průchodem, dostanete se do barokní Vrtbovské zahrady, která se řadí mezi ty nejkrásnější. Toto místo je dokonale ukryté za domy lemující ulici a je to zároveň i to poslední, co byste zde hledali. Celá je stavená "do kopce" a na nejvyšší terase se vám naskytne nádherný výhled na Prahu :)

A jaká jsou vaše oblíbená zákoutí v Praze?



5 comments :

  1. Krasne fotografie :) ja mam Prahu tiez velmi rada

    ReplyDelete
  2. Krásne fotky :) Prahu milujem ♥ :)
    partofnicol.blogspot.sk

    ReplyDelete
  3. Praha se nikdy neokouka :)


    xxx

    CITC FASHION BLOG

    ReplyDelete
  4. Praha je pěkné město a ještě mě nepřestala bavit. :) Krásné fotky ♥

    ReplyDelete

Děkuji za každý váš komentář :)